Korona pandemia – kirjelmä ministereille

Suomen Hiusyrittäjät tiedottavat jäsenistölleen koronavirukseen liittyvistä asioita sekä yrityksille suositeltavista toimenpitestä jatkuvasti.

Jäsentiedottamisen lisäksi huolehdimme alan näkyvyydestä ja äänen kuulumisesta myös päättäjien suuntaan.

Suomen Hiusyrittäjät ry on lähettänyt 18.3.2020 kaikille ministereille kirjelmän, jossa esitämme huolemme hiusalan selviytymisestä koronavirus epidemian aiheuttamassa talousahdingossa.

Liitto on esittänyt, että suoja- ja elvytystoimenpiteistä tehtävissä päätöksissä huomioitaisiin mm. seuraavia seikkoja:

• Lomautuksen ilmoitusajan lyhentäminen muutamiin päiviin tai välittömään toimeenpanoon, yrityksien toimintakyvyn suojaamiseksi.
  • Yrityksille tarjottavia rahoitusvaihtoehtoja tulisi olla muitakin kuin vain lainaraha.
  • Palvelualojen arvonlisäverotuksen alentaminen nykyisestä 24 prosentista 14 prosenttiin palveluhintojen laskun mahdollistamiseksi ja kuluttajien palveluostovoiman takaamiseksi.
  • Työnantajien sosiaalimaksujen osuuksien otto valtion hoidettavaksi epidemian aikana

Kirjelmä on lähetetty ministereille eilen jo ennen kuin työmarkkinajärjestöjen yhteinen ehdotus korjaustoimenpiteistä on annettu hallitukselle.

Lisätietoja:
Marja Pahkala, toiminnanjohtaja