Uutisia vuodelle 2023

Suomen Hiusyrittäjät ry:n toisessa ylimääräisessä liittokokouksessa 10.12.22 jäsenistömme päätti, että 105-vuotiaan liiton historia on niin arvokas asia, että voimme lähteä rakentamaan täysin erilaista toimintaa tämän vanhan liiton toiminnan pohjalta.

Kaikki tiedostamme, että helppo asia tämä ei missään nimessä ole, mutta nyt jo sosiaalisessa mediassa on kuultu välähdyksiä jäsenistöjen toiveista tulevaa kohtaan ja selvää on, että meidän alamme jää täysin suojatta, mikäli liiton toiminta lakkautetaan kokonaisuudessaan. Yhdistystoiminta alasta riippumatta on monella alalla ollut pitkään laskusuuntainen jäsenmäärissä. Tämän takia koemmekin, että ainoa suunta tästä eteenpäin on tehdä asioita yhdessä.

Toiveenamme onkin, saada uudesta liitosta avoin liitto kaikille hius- ja kauneudenalan yrittäjille, sillä moni kauneusalan ammatti on täysin vailla tukea tälläkin hetkellä, näistä mainittakoot esimerkiksi ripsi- ja kynsiteknikot. Meillä on myös vahva tahtotila tehdä yhteistyötä muiden kauneusalan yhdistyksien kanssa ja tarvittaessa yrittää rakentaa edunvalvontaa sinne, missä sitä ei vielä ole. Ajatuksena hyvinvoiva, apua antava, verkostoituva nykyaikainen kauneudenalan kattojärjestö, jossa jokainen jäsen voi tulla vaikuttamaan tulevaisuutemme yhdessä, sillä silloin olemme enemmän.

Käytännössä tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että näistä asioista voimme päättää virallisesti yhteisesti vasta seuraavassa liittokokouksessa ja sen jälkeen muutos mitä päätämme, vie hetken aikaa byrokraattisista syistä. Tällä välin, ennen liittokokousta emme peri jäsenistöltämme jäsenmaksuja ja kannustammekin nyt jokaista hiusalan ammattilaista liittymään yhdistykseemme ja tulemaan paikan päälle liittokokoukseemme 15.1.2023 Helsinkiin.

Sillä siellä teemme yhdessä päätöksen tulevasta liiton toimintamallista, koskien myös uusia vuoden 2023 jäsenmaksuja, jotka tulevat myös muuttumaan jäsenistön toiveiden mukaisesti. Mikäli et halua vielä liittyä mukaan, voit myös lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen toimisto@hiusyrittajat.fi omia ajatuksia tulevaisuuden liitosta ennen tulevaa liittokokousta. Mitä se sinun mielestäsi pitäisi olla?

Nyt kuuntelemme kaikkia, sillä jokainen voi vaikuttaa, päätämme yhdessä.