Selvityspyyntö koskien O’wow – kotihoitotuotteen markkinointiväittämiä 2.2.2021

Olemme lähettäneet 29.1. selvityspyynnön Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon Tukesiin koskien O’wow – kotihoitotuotteen markkinoinnissa käytettäviä markkinointiväittämiä:

Selvityksessä kerrotaan, että kyseiset väittämät vääristävät mielikuvaa ammattilaisten etiikasta, heidän käyttämistään tuotteista ja niiden turvallisuudesta, raaka-aine sisällöstä sekä hintatasosta. Lisäksi markkinointi antaa kuluttajille mahdollisesti vääristynyttä tietoa tuotesektorista, johon tuote kuuluu.

Saimme eilen iltapäivällä vastauksen, jossa kerrotaan, että kyseiset väittämät eivät ole EU:n kosmetiikka-asetuksen (EY) No: 1223/2009 nojalla annetun komission asetuksen 655/2013 mukaisia. “Tukes valvoo Suomessa kosmetiikkalain 492/2013 nojalla EU:n kosmetiikka-asetuksen (EY) No: 1223/2009 noudattamista, kun on kyse kosmeettisten valmisteiden valmistuksesta, markkinoille saattamisesta ja asettamisesta saataville markkinoilla.” (Tukes)

Koska kyseessä on Eestiläinen yritys, Tukes ei pysty valvomaan Suomen rajojen ulkopuolelle sijoittuvia yrityksiä. He vievät asian eteenpäin Eestiläiselle markkinavalvontaviranomaiselle. On tärkeää, että hiusalan ammattilaiset ovat valveutuneita ja kiinnittävät huomiota mm. virheellisiin markkinointiväittämiin.

Table of Contents

Liity postituslistalle ja saat hyödyllistä tietoa.  

Liity nyt, niin saat suoraan sähköpostiisi ajankohtaista tietoa, uusimpia uutisia ja osallistut eri arvontoihin. 

Sisällysluettelo
Kerro kavereille:

Liity postituslistallemme ja pysyt mukana menossa

Kerro mitä mieltä olit artikkelista? Älä unohda valita “julkaise myös Facebookissa” laatikkoa, jotta tuttusikin näkevät artikkelin. 

Jaa