Uutiset

JOULUTERVEHDYS JA TOIMISTON AUKIOLO

Suomen Hiusyrittäjät toivottaa Rauhallista Joulua

ja menestyksellistä Uutta Vuotta 2015

kaikille jäsenilleen ja yhteistyökumppaneilleen

 

Toimistomme on suljettu 22.12.2014 – 6.1.2015

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

YRITTÄJIEN JA AMMATINHARJOITTAJIEN TYÖTTÖMYYSKASSAN INFO

Mikäli ammatinharjoittaja / yrittäjä haluaa turvata tulevaisuuttaan työttömyyden varalta, työttömyysturva on hankittava liittymällä yrittäjille tarkoitetun työttömyyskassan jäseneksi. Työttömyysturva katetaan kassan jäsenmaksuilla. Tarkempaa tietoa yrittäjien ja ammatinharjoittajien työttömyyskassasta löytyy Hiusuutisten numerosta 6 / 2014.

Yrittäjien työttömyysturvan ehtoihin tulee vuoden 2015 alusta merkittäviä muutoksia. Ensinnäkin yrittäjän työssäolo- ja jäsenyysehto lyhenee 18 kuukaudesta 15 kuukauteen. Toinen iso muutos on vaadittavan työtulomäärän korottaminen nykyisestä 8.520 eurosta 12.326 euroon sekä se, että työtulonmäärä tullaan jatkossa tarkastamaan vuosittain palkkakertoimella.

Lähde: Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa AYT

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

PARTURI-KAMPAAMOIDEN AUKIOLO

Hiusyrittäjien työvaliokunnalle marraskuussa 2009

UUSI LIIKEAIKALAKI 2009

 • vastustimme sunnuntai-aukiolon laajentamista ympärivuotiseksi
 • vastustimme liikekeskuksissa toimivien parturi-kampaamoiden nykyistä pakkoaukioloa
 • vastustimme parturi-kampaamoiden poistamista liikeaikalain sääntelyn piiristä, koska sääntelyn poistaminen olisi tarkoittanut aukiolomahdollisuutta 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivänä viikossa
 • Kesäkuussa kävin PAMissa laatimassa järjestöjen yhteisen lausuman eduskunnan talousvaliokunnalle lakiesitystä vastaan.
 • Lakia on ”väännetty” pitkästi yli vuoden ajan. Meiltäkin ensimmäiset kannanotot lähtivät eduskuntaryhmien puheenjohtajille yli vuosi sitten. Jonka jälkeen yritimme ”vääntää” yhdessä Erikoiskaupanliiton ja SY:n kanssa yhteneväisiä kannanottoja sekä lausuntoja uudistusta ja aukioloaikojen laajennusta vastaan. Tiet erkanivat, kun EKL ja SY alkoivat esittää kompromissina sunnuntai – aukiolosta klo 12 – 16, joka olisi ollut parturi-kampaamoille työntekijöiden työaikajärjestelyn kannalta ongelmallinen, (etenkin liikkeissä, joissa ei käytetä työajan tasausjärjestelmää) lisäksi neljän tunnin aukioloaika olisi tehnyt sunnuntaista entistä kannattamattomamman, kun pitkiä töitä ei olisi ennättänyt tehdä.
 • jos parturi-kampaamot poistettaisiin sääntelyn piiristä, yritykset joutuisivat käytännössä keskenään eriarvoiseen asemaan. Liikekeskuksissa ja tavaratalojen kerroksissa sijaitsevat yritykset, eivät voisi noudattaa vapaata aukioloa, vaan olisivat pakotettuja noudattamaan kauppakeskusten aukioloaikoja
 • laitoin vielä talousvaliokunnalle lausunnon ja mukaan PAMin ja meidän yhteisen lausuman, myös talousvaliokunta esitti lausunnossaan, että parturi-kampaamot tulee perustellusti ottaa mukaan liikeaikalakiin
 • pakkoaukioloa emme onnistuneet poistamaan, mutta lakiin kirjataan, että ”Elinkeinonharjoittajaa ei saa sopimuksella tai siihen rinnastettavalla järjestelyllä velvoittaa pitämään kauppakeskuksessa tai vastaavassa keskittymässä sijaitsevaa vähittäiskauppa- tai parturi- ja kampaamoliikettään avoinna kaikkina viikonpäivinä,…… Lisäys 11.12.2014 Tätä pykälää tiukennettiin tämän vuoden keväällä.
 • eduskunnan käsittelyssä 6.11.2009, jolloin laitettiin pöydälle, ensimmäinen täysistuntokäsittely 10.11.2009, joka kesti 6 tuntia, jona aikana käytettiin 112 puheenvuoroa
 • toinen käsittely tiistaina 17.11.2009
 • päätös / äänestys keskiviikkona 18.11.2009
 • lain on tarkoitus tulla voimaan 1.12.2009, eli muutokset koskevat jo esim. tulevaa joulua
 • liikeaikalailla määrätään yli 400 neliön myymälöiden ja parturi- kampaamoiden aukioloajat
 • alle 400 neliön myymälät saavat olla, juhlapyhiä lukuun ottamatta auki vapaasti, siis vaikka yötä päivää
 • lain sisältö: aukiolo sallittu arkisin kello 7.00 – 21.00; lauantaisin kello 7.00 – 18.00; sunnuntaisin kello 12.00 – 18.00, juhlapyhiä (kirkolliset juhlapäivät sekä vapunpäivä, äitienpäivä, isänpäivä ja itsenäisyyspäivä) lukuun ottamatta; sunnuntaisin isänpäivästä ja jouluaattoon kello 12.00 – 21.00; joulu- ja juhannusaattoina suljettava kello 12.00; uudenvuodenaattona ja vappuaattona on suljettava kello 18.00
 • lääninhallitus voi myös jatkossa myöntää hakemuksesta parturi-kampaamoille poikkeusluvan aukioloon juhlapäivinä
 •  TÄSSÄ UUSI LIIKEAIKALAKI PÄHKINÄNKUORESSA, EDELLYTTÄEN TIETENKIN, ETTÄ EDUSKUNTA SEN ÄÄNESTYKSESSÄÄN HYVÄKSYY.
 • LISÄYS 11.12.2014 Vuonna 2009 hyväksyttyä lakia tulisi arvioida tuon aikaisista lähtökohdista, eikä vain vuoden 2014 itsenäisyyspäivän perusteella. Vuonna 2009 poikkeuslupa maksoi 80 euroa, vuonna 2013 120 euroa ja tänä vuonna 200 euroa. Suomen suurimpien yritysten toimipisteet eivät olisi voineet palvella asiakkaitaan itsenäisyyspäivänä 2014, eivät myöskään uudenvuoden päivänä, koska tavaratalot ja liikekeskukset eivät oviaan avaa, sen sijaan pakottavat nämä parturi-kampaamot tarjoamaan hiuspalveluita Loppiaisena! Pahimmillaan klo 21.00 asti!
 • Nyt etupäässä miespuoliset kansanedustajat, jopa ministeri, ovat ottaneet kantaa parturi-kampaamoiden aukioloon tuntematta asiakokonaisuutta vuodelta 2009, ja myös puhelin- ja sähköpostikeskusteluissa myöntäneet, etteivät ole lukeneet Hiusyrittäjien ja PAMin tuolloisia lausuntoja, ainoastaan Tytti Tuppurainen on niihin ilmeisesti perehtynyt.
 • Suomen Hiusyrittäjien kulloinenkin hallitus pyrkii aina kaikessa pohtimaan, miten esim. säädettävät lait vaikuttavat erilaisiin jäsenyrityksiin eri puolilla maata, sopimusyrittäjistä suurin työnantajiin, (joiden kustannettava ovat tuplapalkat yms.) ja kaikkiin muihin yrityskokoihin.
Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

TERVEHDYS HIUSYRITTÄJILLE EDUSKUNNASTA

Oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd) on jättänyt eilen (11.11.2014) lakialoitteen juhlapyhäaukiolojen maksuttomuudesta kampaamoyrittäjille. Lähettämässään tiedotteessa hän toteaa, että laki sinänsä ei ole ongelmallinen, se on edelleen perusteltavissa samoin argumentein kuin lain voimaan tullessa. Ongelma on poikkeuslupamenettelyn kalleus pienyrittäjille. Jättämässään lakialoitteessa hän esittää lupamaksusta luopumista, koska luopumisella ei ole merkittäviä valtiontaloudellisia vaikutuksia. Tuppuraisen esityksen mukaan poikkeuslupamenettely säilyisi myös jatkossa, mutta lupamaksu poistuisi.

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

HIUSYRITTÄJIEN HALLITUS JÄRJESTÄYTYI

Oulun liittokokouksessa valittu uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 20.10.2014. Kokouksessa valittiin jäsenet valiokuntiin sekä nimettiin edustajat eri tehtäviin. Koulutusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Pirjo Merikukka sekä jäseniksi Sami Heino, Jenna Oravakangas, Riitta Rintala ja Maarit Salo.

Markkinointivaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Mirva Wuori sekä jäseniksi Seija Huhtinen, Anne Kaismo, Ari Toivonen ja Miikka Vesterinen.

Työvaliokunnan muodostavat puheenjohtaja Monica Paavilainen sekä varapuheenjohtajat Pirjo Merikukka ja Mirva Wuori.

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

Nenäpäivä-network

Nenäpäivä-network

ILMOITTAUDU MUKAAN KAUPUNKISI TILAISUUTEEN

Nenätoimisto, Ylen aluetoimitukset ja kehitysyhteistyöjärjestöt Nenäpäivän takana kutsuvat Sinut mukaan verkostoitumaan ja suunnittelemaan Nenätapahtumia yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Networkissa esitellään vuoden 2014 kampanja, annetaan vinkkejä Nenäpäivän toteuttamiseen ja suunnitellaan yhdessä, millä kaikilla tavoin paikkakunnallasi voi hullutella hyvän asian puolesta.

Kampanjan ytimessä on huumori – vain mielikuvitus on rajana Nenäpäivän toteuttamisessa.

KAIKKI OVAT TERVETULLEITA MUKAAN TEKEMÄÄN NENÄPÄIVÄSTÄ KOKO SUOMEA LIIKUTTAVA KANSANLIIKE!

Tilaisuuksia tuetaan Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroin.

 

Networkien tapaamispaikat päivittyvät tilojen vahvistuttua.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa http://nenapaiva.fi/ löytyvällä kaavakkeella. Samasta osoitteesta löydät myös tulostettavat nenäpäiväjulisteet.

 

Tapahtumapaikkakunnat:

TAMPERE (tilaisuus 1.9. klo 09.00, Ideapark, D-sisäänkäynti, 2.krs., Lempäälä

KOKKOLA (tilaisuus 2.9. klo 15.30, Yle, Rantakatu 16)

OULU (tilaisuus 3.9. klo 10.00, Scandic, Saaristonkatu 4)

PORI (tilaisuus 4.9. klo 15.00, Scandic, Itsenäisyydenkatu 41)

KUOPIO (tilaisuus 8.9. klo 11.00, Scandic, Satamakatu 1)

LAHTI (tilaisuus 9.9. klo 10.00, Scandic, Vesijärvenkatu 1)

ROVANIEMI (tilaisuus 10.9. klo 10.00, Scandic, Koskikatu 23)

KEMI (tilaisuus 11.9. klo 16.00, paikka vahvistuu myöhemmin)

HÄMEENLINNA (tilaisuus 12.9. klo 10.30, Yle, Viipurintie 4 E)

SEINÄJOKI (tilaisuus 15.9. klo 14.00, Yle Marttilantie 24)

 

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

Veronumero hiusalalle?

VERONUMERO HIUSALALLE?

Verohallinto selvittää Valtiovarainministeriön toimeksiannosta veronumeron käytön laajentamista muille toimialoille. Tavoitteena kerätä vastauksia kyselyyn, johon pääsee vastaamaan viestin mukana olevasta linkistä.
Parturi ja kampaamopalveluiden ala on yksi selvityksessä mukana olevista toimialoista ja Verohallinto toivoo alan yrittäjien vastaavan linkin kysymyksiin, jotta saataisiin kattava otos selvitystä varten. Vastausaikaa on 26.5. saakka.

Kysymyslomakkeen linkki on tämä:
https://www.webropolsurveys.com/S/6F4862D767839F10.par

”Verohallinto selvittää Valtiovarainministeriön toimeksiannosta veronumeron käytön laajentamista muille toimialoille kyselytutkimuksen avulla. Veronumeroa käytetään tällä hetkellä rakennusalalla, jossa jokaisella yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevällä täytyy olla veronumero. Menettelyllä on pyritty varmistamaan, että myös jokainen rakennustyömaalla työskentelevä ulkomaalainen, on Verohallinnon rekisterissä ennen työnteon alkua. Tämä on perusedellytys työntekijöiden ja työnantajien verovalvonnan toteuttamiseksi.

Veronumero merkitään kuvalliseen henkilökorttiin, jota yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevän on pidettävä näkyvillä. Veronumeron avulla voidaan tarkistaa, onko henkilö merkitty Verohallinnon ylläpitämään rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin.

Kyselyn tavoitteena on arvioida pimeän työvoiman käyttöä ja selvittää veronumeron käyttöönoton mahdollisia vaikutuksia pimeän työvoiman käyttöön. Selvityksellä pyritään arvioimaan niin veronumeron kuin tunnistekortin käyttövelvoitteen soveltuvuus ja merkitys harmaan talouden torjunnassa uusilla toimialoilla.”

Kiitos yhteistyöstä!

Terveisin
Tiina Karbin
viestintäsuunnittelija
Verohallinto / Henkilöverotusyksikkö

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

Parturimestari valittiin vuoden käsityöläiseksi

Bror Bäckström on Suomen käsityön museon valitsema Vuoden käsityöläinen 2014

Keski-Suomalainen / Kulttuuri  / Riikka Mahlamäki-Kaistinen / 16.4.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Suomen käsityön museo / Sami Per

Suomen käsityön museo julisti tänään vuoden 2014 käsityöläiseksi parturimestari ja käsityöneuvos Bror Bäckströmin. Bäckström (s.1939) on erikoistunut pääasiassa miesten hiusten ja partojen muotoiluun.

Jo vuodesta 1959 omassa liikkeessään työskennelleen Bäckströmin mielestä parturin työ on edelleen käsityötä, käden ja silmän yhteispeliä. Vain työvälineet ovat muuttuneet, nykyisin ne ovat ergonomisia ja käytettävät aineet testattuja sekä turvallisia käyttää.

Parturin ammattitaitoon kuuluu Bäckströmin mielestä myös yleissivistys. On osattava keskustella ajankohtaisista asioista eri alojen ihmisten kanssa. Parturin työssä kosketaan asiakasta, mikä on hyvin henkilökohtaista ja vaatii luottamusta. Rentoutuneena asiakkaat kertovat parturille omasta elämästään enemmän kuin kenellekään muulle.

Suomen käsityön museo valitsee vuosittain vuoden käsityöläisen. Valinnalla nostetaan esille yksi käsityöammattilainen ja hänen kauttaan jokin käsityöala. Valinnalla museo pyrkii herättämään keskustelua, mikä on käsityötä ja mikä ei?

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

Kuulumisia Miss Suomi 2014 kiertueelta

Kuulumisia Miss Suomi 2014 kiertueelta

Taas on ajankohtaista valita kansallemme uusi Miss Suomi. Kampaamoketju
Salon Klipsi on jo neljättä vuotta mukana virallisena yhteistyökumppanina
Miss Suomi kilpailuissa. Salon Klipsin kampaajat kulkevat koko kiertueen
ajan semifinalistien mukana, huolehtien tyttöjen kampauksista erilaisissa
esiintymisissä, näytöksissä ja kuvauksissa, ja toki myös finaalin
kampaukset tehdään Salon Klipsin voimin.

Kiertueella toimii “kauneustiiminä” jo vuosia yhdessä työskennellyt ja
yhteen hitsautunut ammattilaistiimi koostuen Salon Klipsin kampaajista ja
meikkaaja-maskeeraaja Ville Äikkäästä. Tiimin taidoilla kiperätkin aikataulut saadaan
sovitettua, meikit ja hiukset hoidettua iloisen naurun raikuessa.

Joka vuosi alku on aina yhtä jännittävää myös kiertueen kampaajille.
Välillä tuntuu että kampaajat jännittävät semifinaalissa enemmän kuin
tytöt. Ketkä pääsevät 10 parhaan joukkoon ja mukaan kiertueelle, ja ennen
kaikkea, millaiset hiukset tytöillä on. Kampausten teko on helppoa jos
rajoittavia tekijöitä ei ole, mutta etenkin hiustenpidennykset voivat olla
välillä haasteellisia kammattavia. Välillä aika on rajallinen ja
ammattitaitoisen kiertuekampaajan onkin pystyttävä loihtimaan
juhlakampaus noin 15 minuutissa hiukseen kuin hiukseen.

Kampaaminen tapahtuu usein “lennossa” ilman tuoleja ja peilejä.

 

 

 

 

 

Verkkonutturan valmistuminen kestää noin 10 minuuttia.

 

 

 

 

 

Viimeiset fiksaukset hiuksille ennen tv-kuvausten alkamista.

 

 

 

 

 

Vaikka kyseessä on kilpailutilanne, on koko missiryhmä ja ammattilaistiimi kuin yhtä suurta perhettä ja aina on hauskaa.

 

 

 

 

 

Kuvat: Eini Lipponen
(Klikkaa kuvat suuremmiksi.)

Teksti:
Teresa Rachad
markkinointi- ja kehityspäällikkö
Salon Klipsi/Elo by Salon Klipsi

teresa.rachad@salonklipsi.fi
www.salonklipsi.fi
www.stylebyelo.fi

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti

Taitajien taitaja – Siiri Härmä, Salon seudun ammattiopisto

Salon seudun ammattiopiston opiskelija Siiri Härmä voitti SM-kultaa hiusmuotoilulajissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siiri valittiin myös Taitajien Taitajaksi 2014

Lisää Salon seudun ammattiopiston hiusalan blogissa:

http://hiusalasalo.blogspot.fi/2014/04/siiri-harma-taitajien-taitaja-2014-seka.html

Posted in Uutiset | Kirjoita kommentti